False

Arealtek blir en del av miljøselskapet EnviDan

18.10.2021

Det norske rådgivende ingeniørfirmaet Arealtek AS, som tilbyr areal- og kommunalteknisk planlegging med fokus på VVA og reguleringsplaner, blir nå en del av EnviDan, hvor oppkjøpet av Arealtek spesielt vil styrke EnviDans løsninger innen ingeniørtjenester for vann-, veg og avløpssektoren i Norge.

Arealtek ble startet i 2009 av Morten Bjøntegaard, og har på 12 år gått fra 1 til 21 ansatte. En suksess som de nå ser frem til å bygge videre på sammen med EnviDan. «Vi har bygget et sterkt fundament i Norge med mange gode kunder og spennende oppgaver,» sier Morten Bjøntegaard. «Profilen vår innen arealplan og VVA området passer veldig godt til EnviDans ambisjoner om å være sterk innen vann og avløp, og i prosessen har vi opplevd EnviDan som en seriøs og kompetent kjøper, som har et ønske om å utvikle Arealtek sammen med våre dyktige ansatte.» Morten Bjøntegaard fortsetter som direktør og daglig leder for Arealtek, og vil fortsette å levere praktisk gjennomførbare og kostnadseffektive løsninger til norske kunder.

EnviDan, der har hovedkontor i Danmark og flere kontorer i Danmark, Norge og Sverige, har det europeiske kapitalfondet Waterland som medeier. Waterland ønsker med EnviDan som plattform å skape en markedsledende aktør i det nordeuropeiske vannområdet. Derfor er også EnviDans administrerende direktør, Morten Fjerbæk, veldig begeistret for at Arealtek skal bli en del av EnviDan. «Vi er allerede til stede i Norge, hvor EnviDan AS 

leverer et unikt selvkostverktøy, som hvert år bistår mer enn 300 norske kommuner og avfallsselskaper med å sikre rettferdige og korrekte gebyrer til sluttbrukerne, men vi har lenge ønsket å styrke vår posisjon på det norske markedet innen ingeniørtjenester, og vi er sikre på at vi i Arealtek har funnet akkurat det match som bringer oss videre,» forklarer Morten Fjerbæk.

I EnviDan får de ansatte fra Arealtek 320 kolleger, som alle på en eller annen måte jobber innenfor vannsyklusen. Det gir mulighet for en unik profesjonell sparring over hele Skandinavia. Morten Fjerbæk forklarer: «Vi er ikke verken Danmarks eller Nordens største rådgivende ingeniørfirma, men hvis du ser utelukkende på tjenester innen vannsyklusen, er vi faktisk blant de største fordi vi bare håndterer vann. Dette betyr at det profesjonelle miljøet vi tilbyr våre ansatte er stort og høyt kvalifisert, og bidrar til å sikre våre kunder rådgivning fra øverste hylle.»

Kaspar Kristiansen, Managing Director i Waterland, er også veldig fornøyd med oppkjøpet av Arealtek og sier: «Sammen med ledelsen i EnviDan har vi laget en ambisiøs vekstplan, og vi er veldig glade for at vi allerede i løpet av det første året av vårt eierskap har lykkes med å legge sterke kompetanser til EnviDan i både Norge og Sverige. I juli 2021 ble svenske VA Ingenjörerna en del av EnviDan -familien, og nå med Arealtek i Norge er vi godt i gang med å realisere målene våre. Det blir en spennende reise.»

For ytterligere informasjon kontakt:

Morten Bjøntegaard, direktør og daglig leder for Arealtek på morten@Arealtek.no eller +47 901 38 033

Morten Fjerbæk, administrerende direktør i EnviDan på mof@envidan.dk eller +45 40 46 17 18

Kaspar Kristiansen, Managing Director i Waterland på kristiansen@waterland.dk eller +45 21 18 22 44

 

Morten  Fjerbæk

KONTAKT MEG
FOR MER INFO

Morten Fjerbæk

+45 40 46 17 18