False

Arealtek er en del av miljøselskapet Envidan

08.12.2022

Det norske rådgivende ingeniørfirmaet Arealtek AS som tilbyr areal- og kommunalteknisk planlegging med fokus på reguleringsplaner og VVA, blir nå en del av Envidan. Oppkjøpet av Arealtek vil styrke Envidans løsninger innen ingeniørtjenester for vann-, veg- og avløpssektoren i Norge.

Arealtek ble startet i 2009 av Morten Bjøntegaard, og har på 12 år gått fra 1 til 21 ansatte. En suksess som de nå ser frem til å bygge videre på sammen med Envidan. «Vi har bygget et sterkt fundament i Norge med mange gode kunder og spennende oppgaver», sier Morten Bjøntegaard. «Profilen vår innen arealplan og VVA passer veldig godt til Envidans ambisjoner om å være en ledende aktør innen vann og avløp. I prosessen har vi opplevd Envidan som en seriøs og kompetent kjøper, med et ønske om å utvikle Arealtek sammen med våre dyktige ansatte.» Morten Bjøntegaard fortsetter som direktør og daglig leder for Arealtek, og vil fortsette å levere praktisk gjennomførbare og kostnadseffektive løsninger til norske kunder.


Envidan har hovedkontor i Danmark og flere avdelinger både i Danmark, Norge og Sverige. Det europeiske kapitalfondet Waterland er medeier og ønsker med Envidan som plattform å skape en ledende aktør i det nordeuropeiske markedet innenfor vannets kretsløp. Derfor er også Envidans forretningsutvikler Morten Fjerbæk veldig begeistret for at Arealtek skal bli 

 

en del av Envidan. «Vi er allerede til stede i Norge, og vi er sikre på at vi i Arealtek har funnet akkurat den matchen som bringer oss videre», forklarer Morten Fjerbæk.

I Envidan får de ansatte fra Arealtek 320 nye kolleger, som alle på en eller annen måte jobber innenfor vannets kretsløp . Det gir mulighet for en unik profesjonell sparring over hele Skandinavia. Morten Fjerbæk forklarer: «Vi er verken Danmarks eller Nordens største rådgivende ingeniørfirma, men hvis du ser utelukkende på tjenester innenfor vannets kretsløp, er vi faktisk blant de største. Dette betyr at fagmiljøet vi tilbyr våre ansatte er stort og med høy kompetanse. Det bidrar til å sikre våre kunder rådgivning fra øverste hylle.»

Kaspar Kristiansen, administrerende direktør i Waterland, er også veldig fornøyd med oppkjøpet av Arealtek og sier: «Sammen med ledelsen i Envidan har vi laget en ambisiøs vekstplan og vi er veldig glade for at vi allerede i løpet av det første året av vårt eierskap har lykkes med å legge sterke fagmiljøer til Envidan i både Norge og Sverige. I juli 2021 ble svenske VA Ingenjörerna en del av Envidan-familien og med Arealtek i Norge er vi godt i gang med å realisere målene våre. Det blir en spennende reise.»

Morten Bjøntegaard

KONTAKT MEG
FOR MER INFO

Morten Bjøntegaard

+47 901 38 033