False

EnviDan får en ny sterk spiller i ryggen

23.11.2020

Det europeiske private equity-fondet Waterland Private Equity har nettopp kunngjort at de overtar eierskapet til EnviDan fra det danske private equity-fondet Via equity. Waterland vil fokusere på å øke EnviDans sterke kompetanse innen vann, avløpsvann og energi gjennom strategiske oppkjøp, ikke bare i det nåværende fokusområdet Skandinavia, men også i resten av Europa.

"Vi har vært fornøyde med samarbeidet med Via equity, som har hjulpet oss å utvikle oss fra å være en primært dansk aktør til å være et skandinavisk miljøselskap," sier administrerende direktør i EnviDan Morten Fjerbæk. “Og det er utviklingen vi ser frem til å fortsette med det nye eierskapet. Vi har en veldig stor faglig dybde innen fagområdene våre, noe som er tydelig etterspurt i markedet, både i Skandinavia og i resten av verden. Vi er klare til å realisere dette potensialet sammen med Waterland” han legger til.


Hos EnviDan er vi ikke i tvil om at våre ambisiøse fremtidsplaner også kommer våre eksisterende kunder til gode. I flere lande har det vært en konsolidering av forsyningssektoren de siste årene, og teknologiselskaper som EnviDan må alltid være skarpe og kunne tilby høyspesialiserte kompetanser for å kunne levere de løsningene industrien krever. Med enda mer dyktige medarbeidere vil fagmiljøet i EnviDan styrkes ytterligere til fordel for kundene.


Nettopp de dyktige medarbeiderne er og vil være ryggraden i EnviDans suksess, og det er også deres fortsatte engasjement og ønske om utvikling som vil føre EnviDan videre. "Vi er veldig flinke til å designe og implementere teknisk og økonomisk optimale løsninger, men vi har også et enormt fokus på forskning og utvikling i EnviDan," forklarer Ole Munk Nielsen, forretningsdirektør i EnviDan, og en del av hovedstyret. "Innovasjon er en del av vårt DNA, og allerede i dag er vi en del av innovative samarbeid med kunder, utdanningsinstitusjoner og andre partnere fra flere

land i Europa. Det hever vårt profesjonelle nivå, og gjør det morsomt å være EnviDaner. Slik skal det være i fremtiden, og vi ser veldig gode muligheter for det med Waterland som en aktiv aktør", sier Ole.


Ifølge Kaspar Kristiansen, administrerende direktør for Norden ved Waterland Private Equity, har EnviDan en profil som passer godt med Waterland, og tiden er inne. - "Ingeniørbransjen gjennomgår en global konsolidering i disse årene drevet av kravene for å kunne utvikle og implementere mer komplekse løsninger, noe som også medfører et økende behov for stadig mer kompetente og spesialiserte ansatte. EnviDan er en unik plattform for å drive konsolidering med vår "buy and build" -strategi, og det er vår vurdering at EnviDans ledende kompetanse innen vannsyklusen vil være et sentralt element i vårt fremtidsrettede partnerskap med selskapets mange dyktige medarbeidere", sier Kaspar Kristiansen.


I oktober publiserte EnviDan at regnskapet for 2019/20 hadde et overskudd på 40 millioner danske kroner. Et regnskap som viste at EnviDan har hatt sitt beste årsresultat til nå. Michael Flindt Nielsen er finansdirektør i EnviDan, og han mener selskapet er i en god posisjon for å vokse videre. “Vi har en sunn økonomi og et solid grunnlag å bygge videre på. Vår ordrebok har aldri vært større, og vi ser mange muligheter i markedet, både i og utenfor Danmark. Vi må nå bygge videre på dette sammen med Waterland, og vi ser frem til det", avslutter Michael Flindt Nielsen.

 

Morten  Fjerbæk

KONTAKT MEG
FOR MER INFO

Morten Fjerbæk