False

EnviDan inngår oppkjøpsavtale i Sverige

02.07.2021

Som en del av den amibisiøse vekststrategien EnviDan har lansert sammen med det europeiske private equity-fondet Waterland, har EnviDan nå overtatt det svenske selskapet VA INGENJÖRERNA (VAI).

 

Administrerende direktør i EnviDan Morten Fjerbæk sier: "Vi er stolte av å presentere VA INGENJÖRERNA som en del av EnviDan. VAI har stor kompetanse innen våre fagområder med fokus på blant totalentrepriser innen vann- og avløpsrenseanlegg, som utfyller vår eksisterende forretning svært godt – både i Sverige, men også i forhold til vår danske og norske virksomhet.  

VA INGENJÖRERNA sysselsetter 47 personer i 5 kontorer i Sverige, og har siden 1991 levert entrepriser innenfor vann og avløp til svenske kommuner, forsyninger og industri. VA INGENJÖRERNA har et godt omdømme og en sterk kundebase i hele Sverige. De har, i tillegg til entreprisene, sterk kompetanse innen prosess samt IT og automatisering.

FOKUS PÅ KUNDER OG PROSJEKTER

Eierskiftet vil ikke påvirke den høye kvaliteten og servicen som kundene er vant til. Daglig leder i VA INGENJÖRERNA Anders Ekström blir administrerende direktør i det nye selskapet, hvor han vil bidra til å utvikle selskapet sammen med alle de ansatte som også er en del av selskapet i dag. Det vil derfor være "business as usual" for kundene, og det er helt avgjørende for VA INGENJÖRERNA at opplevelsen for kundene forblir den samme. Anders Ekström sier: "Vi har en sterk posisjon i det svenske markedet, hvor vi er kjent for vår høye kvalitet og tekniske kompetanse i prosjektene. Slik vil det også være i fremtiden. Vi ser frem til å bli en del av EnviDan, som i salgsprosessen har vist stor kunnskap om vårt fagfelt og som ønsker å bygge videre på den sterke posisjonen vi har i bransjen.»

FØRSTE SKRITT PÅ EN SPENNENDE REISE

I desember 2020 fikk EnviDan ny eier da det europeiske private equity-fondet Waterland overtok majoritetsandelen i selskapet. Sammen har de utviklet en ambisiøs vekststrategi for å videreutvikle EnviDan, med en ambisjon om å skape et europeisk miljøselskap som leverer løsninger innenfor hele vannsyklusen. Det handler om å vokse i dybden og ikke i bredden. Morten Fjerbæk utdyper: –Vi ønsker å skape det beste fagmiljøet innenfor vårt felt, der det er rom og kompetanse for å utvikle løsninger som vannsektoren krever, både lokalt og globalt. 

 

I EnviDan har vi en lang tradisjon for å investere i innovasjon. Ved å fokusere på det vi kan best, vil vi bli en enda sterkere sparringspartner for våre kunder, samtidig som vi gir våre ansatte de beste mulighetene for personlig og profesjonell utvikling. Vi er svært fornøyde med at VA INGENJÖRERNA vil bli en del av vårt team». 

Fakta om VA INGENJÖRERNA

VA INGENJÖRERNA spesialiserer seg på høyteknologiske vannrenseløsninger for kommuner og industrier i Sverige. Selskapet tilbyr både entreprise- og konsulenttjenester, og kan selv håndtere store prosjekter fra tegnebordet til ferdige anlegg. VA INGENJÖRERNA har 47 ansatte fordelt på 5 kontorer i Stockholm, Lund, Örebro, Linköping og Karlstad. I 2020 omsatte selskapet for 306 millioner svenske kroner.

Fakta om EnviDan

EnviDan leverer helhetlige løsninger innen vann, avløp, energi og miljø, samt økonomisk rådgivning kombinert med et bredt spekter av programvareløsninger for dansk, norsk og svensk forsyningssektor. EnviDan har 270 ansatte ved kontorer i Silkeborg (HQ), Aarhus, Aalborg, Kastrup, Lyngby, Oslo, Åndalsnes, Göteborg, Helsingborg og Malmö. I 2019/20 hadde selskapet en nettoomsetning på 271 millioner danske korner med et EBITDA-resultat på 39,8 millioner danske kroner.

Fakta om Waterland Private Equity

Waterland Private Equity er et ledende europeisk private equity-fond og har til dags dato investert i over 600 selskaper. Waterland vant prisen for årets Pan-European Private Equity House i 2020 tildelt av Real Deals Private Equity Awards. Waterland har også oppnådd en posisjon som det fjerde beste globale private equity-fondet i den årlige HEC/Dow Jones Private Equity Performance Ranking i desember 2019. De er det eneste private equity-fondet som har oppnådd topp fem-rangeringen de siste 10 årene. Waterland forvalter investeringer for 45 milliarder danske kroner og har kontorer i Danmark, Nederland, Belgia, Tyskland, Storbritannia, Frankrike, Irland, Sveits og Polen.

 

Mer informasjon

Anders Ekström, VA-INGENJÖRENA  |  anders.ekstrom@vaing.se  |  +46 (0) 703 49 27 67


Morten Fjerbæk, EnviDan A/S  |  mof@envidan.dk  |  +45 40 46 17 18


Mathias Svensson, EnviDan AB  |  msv@envidan.se  |   +46 (0) 70 676 14 70


Kaspar Kristiansen, Waterland Private Equity  |  kristiansen@waterland.dk  |  +45 21 18 22 44

 

Morten  Fjerbæk

KONTAKT MEG
FOR MER INFO

Morten Fjerbæk

+45 40 46 17 18