False

EnviDan selger norsk selvkostvirksomhet til Visma

07.01.2022

EnviDan har inngått avtale med norske Visma om avhending av selskapets selvkostvirksomhet, som gir økonomisk rådgivning i forbindelse med håndtering av avgiftsområdet til norske og svenske kommuner, avfallsselskaper og havner mv.

Norske Momentum Selvkost AS ble en del av EnviDan i 2016, og endret deretter navn til EnviDan AS. Selskapet, som har spesialisert seg på å beregne og dokumentere kommunale avgifter, er nå solgt til norskeide Visma og vil endre navn til Momentum Solutions AS i løpet av første halvår 2022, da EnviDan-navnet også er nært knyttet til EnviDans fortsatte ingeniørvirksomhet i Norge.

EnviDan-gruppen eies av det europeiske private equity-fondet Waterland, og det er strategien Waterland og EnviDan har lagt for fremtiden som gjør at selvkost-delen nå selges. Vi har satt sammen en ambisiøs vekststrategi for EnviDan, der EnviDan skal vokse i dybden i stedet for i bredden. Det betyr at vi ønsker å gjøre EnviDan til en ledende leverandør i vannkretsløpet, og de finansielle tjenestene passer ikke 100 %.» forklarer direktør i Waterland Kaspar Kristiansen. ” Videreutviklingen av selvkost i Norge og flere andre land har et enormt potensial, og det er vår klare overbevisning at det potensialet best kan realiseres med en annen eier enn EnviDan. ”

Det norske selskapet VISMA er en av Skandinavias ledende leverandører av programvaresystemer til offentlig sektor. Selskapet leverer ERP- og lønnssystemer samt en rekke andre programvareløsninger til kommunene, og har dermed alle muligheter til å videreutvikle Momentums selvkostverktøy, som allerede brukes av over 300 kommuner i Norge. Halvor Walla, administrerende direktør i Visma-eide Framsikt AS, sier:” Jeg er glad for å kunne ønske EnviDan Selvkost velkommen til Visma-familien. Selskapet har en meget sterk kompetanse innen offentlig økonomistyring og utvikling av økonomiske modeller for kommunesektoren. Daglig leder av EnviDan Selvkost Norge Martin Brenne er også godt fornøyd og sier:” Vi har vært glade for å være en del av EnviDan, som har en god kultur og som har tatt oss imot. Men i EnviDan er vi ikke en del av kjernevirksomheten, og vi tror derfor at Visma er en bedre match for vår del av virksomheten. Vi har en veldig sterk markedsposisjon, og et virkelig godt produkt som kundene er fornøyd med. Vi ser frem til å videreutvikle dette sammen med Visma.

EnviDan vil fortsatt være større

” Salget av selvkost-delen betyr ikke at vi gire ned.” forteller Morten Fjerbæk, administrerende direktør i EnviDan. ” Det er et salg som styrker våre muligheter for vekst innenfor vår kjernevirksomhet, hvor vi har store ambisjoner og ser positivt på fremtiden. Og hvis vi skal være tro mot strategien vi har lagt, er dette den rette tingen å gjøre.” Morten fortsetter:” Vi ønsker Martin og kollegene våre i EnviDan Selvkost alt godt. De har vært en viktig aktør i byggingen av EnviDans kontor i Norge, og har bidratt både faglig og sosialt til at vi nå har en ingeniøravdeling i Norge, som jobber med en rekke spennende prosjekter for våre norske kunder. Vår ingeniørvirksomhet i Norge er et strategisk viktig element i vår vekstambisjon, og med oppkjøpet av Arealtek, som vi foretok i oktober 2021, er vi godt i gang.”

Arealtek AS tilbyr rådgivning, planlegging og prosjektledelse innen arealplanlegging samt vann- og avløpsområdet, og planen er nå å videreføre EnviDans ingeniørtjenester i regi av Arealtek, som en del av EnviDan.

For ytterligere informasjon kontakt:

Morten Fjerbæk, Administrerende Direktør i EnviDan-gruppen på mof@envidan.dk eller +45 40 46 17 18
Martin Brenne, Direktør i EnviDan Selvkost på mbr@envidan.no eller +47 23 96 67 37 

Morten  Fjerbæk

VIL DU VITE MER?
KONTAKT MEG
FOR MER INFO

Morten Fjerbæk

+45 40 46 17 18