Innovasjon i EnviDan
Våre kunder etterspør det. Medarbeiderne etterspør det. Markedet krever det. Innovasjon er en viktig hjørnestein i EnviDans utvikling.
Vi har et innovasjon- og utviklingssetup som sikrer at alle forretningsområder er representert. Vår setup sikrer også at de helt riktige medarbeiderne deltar i prosjekter hvor det er relevant.
Vår innovasjonsprosess er strukturert uten å være rigid, fordi vi tror på at kreativiteten har frihet til å utfolde seg når rammene er på plass. Vi går etter både de lavt- og de høyt-hengene eplene. Vår innovasjonsprosess består av seks faser, hvor hver fase avsluttes av en 'Gate', som inkluderer en beslutning om hvorvidt prosjektet skal fortsette. De seks fasene i vår innovasjonsprosess er vist nedenfor og er: idéfasen, idémodning, konseptualisering, utvikling, implementering og oppskalering.
Vi avholder 'eplemøter' flere ganger i året, hvor vi blant annet snakker om innovasjonsstrategier, behandler utviklingsprosjektsøknader, premierer de beste idéer fra idétanken vår og mye annet.
Våre innovative løsninger skapes som oftest i samarbeid med kundene eller samarbeidspartnerne våre, og på tvers av avdelingene i EnviDan. Vårt viktigste mål er å skape verdi for kunden og derfor lytter vi alltid til deres ideer.
-Tanken-
I EnviDan har vi en idétank. Dit kan alle EnviDanere bidra med ideer til både konkrete miljøløsninger, men også ideer som bidrar til en styrking av de myke verdiene i organisasjonen. Hvert kvartal velger eplegruppen de 2 beste idéene og disse blir premiert i kontormøter.
Siden vi startet med -Tanken- gikk i luften i 2015 har mange EnviDanere vært inne og delt idéer. Flere av de er blitt til konkrete utviklingsprosjekter eller løsninger hos våre kunder, eller har ført til nye tiltak for medarbeiderne i EnviDan. Har du fått en god idé i EnviDan får du også lov å følge den, hvis du har lyst og det ligger innenfor dit kompetanseområde.
Vi har mange gode eksempler på idéer som har gått fra å bare være tanker til å bli et vel gjennomført utviklingsprosjekt, med støtte fra store organisasjoner.
Én av disse idéene kom fra vår prosjektingeniør Gudmundur Andresson, som foreslo en selvoppløselig renseplugg. Gudmundurs idé er i dag ikke kun en idé, men derimot et fullt igangsatt prosjekt som han selv er prosjektleder på. Prosjektet er også støttet av MUDP. Den nye metoden har nettopp gjennomført tester.

