
Solhøgda, Eidsvoll kommune: Varsel om fornyet oppstart av detaljregulering
15.06.2022
I henhold til Plan- og bygningsloven varsles det om oppstart av detaljregulering for Solhøgda i Eidsvoll kommune. Det varsles også om at det skal forhandles om utbyggingsavtale med Eidsvoll kommune. Frist for å komme med merknader til oppstartsvarselet er 07.08.2022. Det vil også bli anledning til å komme med merknader til planforslaget i forbindelse med offentlig høring.

ENVIDAN SATSER STORT PÅ DIGITALISERING
23.02.2022
Med et krav til effektivisering på 2% og historisk store utfordringer på klimaområdet, samt i jakten på den grønne omstillingen, har forsyningssektoren behov for å optimalisere løsninger og arbeidsflyt. EnviDan har i mer enn 10 år utviklet digitale løsninger til nettopp dette formålet, og ser et stort potensial for optimalisering, som nå akselereres for å innfri. Det skjer blant annet med opprettelsen av en selvstendig avdeling, som utelukkende fokuserer på digitale løsninger til forsyningssektoren, og med en sterk profil i front som når ut med produktene.

EnviDan selger norsk selvkostvirksomhet til Visma
07.01.2022
EnviDan har inngått avtale med norske Visma om avhending av selskapets selvkostvirksomhet, som gir økonomisk rådgivning i forbindelse med håndtering av avgiftsområdet til norske og svenske kommuner, avfallsselskaper og havner mv.
Gjør subsidiering av saksbehandlingsgebyr at kommunen blir mer attraktiv?
17.11.2021

Arealtek blir en del av miljøselskapet EnviDan
18.10.2021
Det norske rådgivende ingeniørfirmaet Arealtek AS, som tilbyr areal- og kommunalteknisk planlegging med fokus på VVA og reguleringsplaner, blir nå en del av EnviDan, hvor oppkjøpet av Arealtek spesielt vil styrke EnviDans løsninger innen ingeniørtjenester for vann-, veg og avløpssektoren i Norge.

Bærum utvikler nytt verktøy for å håndtere styrtregn og flom
03.09.2021
Bærum kommune inngår samarbeid med et dansk-norsk team ledet av EnviDan, med partnerne SLA Norge, Menon, Aarhus Vand og Scalgo. Kontrakten har en verdi på 12 millioner kroner.

Nærings-ph.d.: En ny generasjon av vannkvalitetsovervåking i danske vassdrag
03.09.2021
Mye mer data: Nærings-ph.d.-kandidat og EnviDaner, Sofie van't Veen er godt i gang med sitt 3-årige ph.d.-prosjekt, SENTEM (Sensors Application for High Temporal Resolution Monitoring in Danish Streams). SENTEMs mål er å skape nye idéer og kunnskap om den fremtidige bruken av sensordata med høy tidsoppløsning blant annet ved å benytte maskinlæring til neste generasjons vannkvalitetsovervåking i danske vassdrag.
Firma i vekst søker nyutdannet økonom til konsulentstilling
18.08.2021

EnviDan inngår oppkjøpsavtale i Sverige
02.07.2021
Som en del av den amibisiøse vekststrategien EnviDan har lansert sammen med det europeiske private equity-fondet Waterland, har EnviDan nå overtatt det svenske selskapet VA INGENJÖRERNA (VAI).

Effektivitetsbarometer VA 2021
20.05.2021
SSB har publisert de foreløpige KOSTRA-tallene for 2020 og dermed er også årets første utgave av Effektivitetsbarometer VA klar.

Spennende postdoktorprosjekt skal gjøre styring og samstyring enklere
26.11.2020
Det finnes omfattende forskning på avansert styring av de danske avløpssystemene. Likevel er realiteten at det fremdeles foregår en høy grad av manuell (eller ingen) styring. Dette vil ph.d. Nadia Schou Vorndran Lund fra EnviDan endre på i et postdoktor-prosjekt, som DTU Miljø og 6 danske forsyningsselskaper også er en del av.

EnviDan får en ny sterk spiller i ryggen
23.11.2020
Det europeiske private equity-fondet Waterland Private Equity har nettopp kunngjort at de overtar eierskapet til EnviDan fra det danske private equity-fondet Via equity. Waterland vil fokusere på å øke EnviDans sterke kompetanse innen vann, avløpsvann og energi gjennom strategiske oppkjøp, ikke bare i det nåværende fokusområdet Skandinavia, men også i resten av Europa.

Slik skal maskinlæring skape verdi av vannsektordata
06.05.2020
Store mengder data i vannsektoren har blitt samlet inn gjennom mange år, og nye data kommer til i et rasende tempo. I likhet med omtrent alle andre bransjer er maskinlæring et overbevisende verktøy for å utnytte disse dataene til for eksempel å optimalisere drift og vedlikehold, finne hittil ukjente sammenhenger, optimalisere styring og forutsi behov for fornyelse.

Konsekvensanalyse ved sette ned de kommunale gebyrene grunnet koronakrisen
27.03.2020

Effektivitetsbarometer VA 2020 (foreløpige tall)
25.03.2020
De foreløpige KOSTRA tallene for 2019 er publisert på SSB og EnviDan har analysert dataene og er klare til å levere Effektivitetsbarometer VA 2020 med foreløpige tall.

Viktigheten av lokale gebyrforskrifter
21.03.2020
For at kommunen lovlig skal kunne kreve inn kommunale gebyrer, må det eksistere en lokal gebyrforskrift for det tjenesteområdet kommunen krever gebyr for. For selvkosttjenestene skal gebyrforskriften være et mekanisk regulativ.

Ny kommunelov og selvkostforskrift
20.03.2020
I ny kommunelov gjeldende fra 2020 er beregning av selvkost lovfestet for første gang. Departementet har fastsatt forskrift om beregning av samlet selvkost for kommunale og fylkeskommunale gebyrer.

EnviSak
20.03.2020
Selvkostforskriften stiller strengere krav til kommunene når det kommer til beregning av gebyrer, korrekte kalkyler og dokumentasjon, sammenlignet med hva tidligere retningslinjer gjorde. EnviDan opplever at de fleste kommunene har god kontroll på beregninger knyttet til vann, avløp, renovasjon, slam og feiing (VAR), men at det er et stykke å gå på andre tjenesteområder med selvkostbegrensning.

Utvinning av biopolymer fra spildevand
11.10.2019
Verdens første fabrikk som utvinner biopolymeren Kaumera Nereda® Gum fra spillvann behandlet med Nereda®-prosessen er nettopp innviet i Nederland. Det er et stort skritt i retning mot en ansvarlig og bæredyktig gjenbruk av ressursene i spillvannet og bidrar dermed til oppfyllelse av FN’s verdensmål nr. 12. Biopolymer er i tillegg et verdifullt produkt, som kan brukes både i landbruket såvel som i bygge-, tekstil- og papirindustrien.

Lekkasje i ledningsnettet - har kommunen en plan?
19.03.2019
Vanntap er et betydelig problem i Norge med over 40 % lekkasje i mange kommuner. Et høyt lekkasjetap øker faren for forurensning og gir en lavere kvalitet og sikkerhet på vannforsyningen.