False

Ole Fritz Adeler blir ny administrerende direktør i Envidan

09.08.2022

1. oktober 2022 overtar Ole Fritz Adeler som administrerende direktør i  Envidan etter Morten Fjerbæk, som har valgt å trekke seg fra den daglige ledelsen av firmaet. De siste 10 årene har Ole vært ansatt i HOFOR, senest i stillingen som konstituert teknisk direktør og før det som forsyningsdirektør med ansvar for hele vann- og avløpsområdet i HOFOR. Før sin tid i HOFOR har Ole jobbet i ulike lederroller i Krüger/Veolia, både nasjonalt og internasjonalt. ​  

Ønsket om å finne en ny administrerende direktør til å lede Envidans ambisiøse utviklingsplaner stammer fra Morten Fjerbæk selv, som utdyper: «I løpet av mine 10 år som administrerende direktør i Envidan har vi blant annet gjennomgått to eierskifter og oppkjøp av en rekke selskaper – og vi har nå kommet til et punkt i Envidans utvikling der jeg tror at våre ambisiøse mål best nås hvis vi får annen kompetanse inn i konsernsjefstillingen. Jeg har overbragt dette synet til vår majoritetsaksjonær, som heldigvis har støttet min beslutning. Den nåværende administrerende direktøren har deltatt aktivt i prosessen med å finne sin erstatter og nøler ikke med å kalle ansettelsen av Ole Fritz Adeler et scoop: "Jeg er veldig stolt over at vi har klart å ansette en så kompetent og sterk profil - faktisk ville jeg gå så langt som å kalle Ole en drømmeerstatter, for jeg er ganske sikker på at vi med ham har funnet den rette til å ta Envidan fremover" fortsetter han.

Ole Fritz Adeler har et stort nettverk innen vann- og avløpsbransjen, hvor han har vært en visjonær leder i både konsulent- og forsyningsverdenen i mange år. I tillegg til å ha en profesjonell profil som matcher Envidans forretningsområder 100% har Ole et unikt innblikk i alle sidene av vann- og avløpssektoren. Han har også den rette strategiske tankegangen som kan bidra til å omsette Envidans strategier til virkelighet, i samarbeid med resten av ledelsen og alle de dyktige medarbeiderne i Envidan. 

Ole Fritz Adeler sier selv om sin nye stilling i Envidan: – Jeg er stolt over at jeg har fått sjansen til å lede et av de mest spennende selskapene i Skandinavia i en bransje jeg kjenner svært godt. Jeg tror at Envidans profil med hovedfokus på vannsyklusen og de tre forretningsområdene - rådgivning, entreprise og programvare - er helt unik, og det er en forretningsmodell som har et enormt potensiale.  Men selvfølgelig vil det ikke være lett å si farvel til HOFOR, hvor jeg har hatt gleden av å være i mange år. HOFOR er en fantastisk arbeidsplass med gode visjoner for fremtides vann- og avløpshåndtering og en arbeidsplass der jeg har fått muligheten til å påvirke retningen innenfor noen av de viktigste agendaer rundt drikkevann, avløpsvann, klima

og bærekraft. Dette er agendaene som driver meg og det vil det også være i Envidan, hvor vi allerede har bevist at toppmoderne løsninger kan leveres innen vannsyklusen med bærekraftig utvikling som det tilbakevendende temaet. Jeg har alltid hatt stor respekt for Envidan og selskapets ånd, så jeg gleder meg virkelig til å oppleve dette fra innsiden og bli en del av den helt spesielle Envidan-kulturen. Sist men ikke minst ser jeg frem til å fortsette det gode samarbeidet med kraftbransjen "fra den andre siden av bordet" som leverandør. Jeg er overbevist om at det er en stor fordel å ha vært en del av et forsyningsselskap i mange år, når jeg fremover vil ha ansvar for å lede et selskap som Envidan."

Flertallet av aksjene i Envidan ble kjøpt opp i 2020 av det europeiske private equity-fondet Waterland, og sammen med Envidan er det lagt en ambisiøs strategi for vekst, og det er dette Ole Fritz Adeler nå skal ha ansvaret for. Kaspar Kristiansen, administrerende direktør i Waterland og styreleder i Envidan, sier: –Vi har vært svært fornøyde med Mortens ledelse. Han har levert gode resultater gjennom mange år, og har sammen med de ansatte æren for at Envidan har et så sterkt navn i vann- og avløpssektoren.  Men jeg respekterer også Mortens ønske om å bli erstattet i konsernsjefstillingen og er svært glad for at Ole Fritz Adeler har sagt ja til å ta over stafettpinnen. Ole har alle de riktige egenskapene, både profesjonelt og menneskelig. Kombinert med Oles erfaring og nettverk i bransjen får vi en administrerende direktør som kan bidra til Envidans utvikling i årene som kommer.

Morten Fjerbæk vil imidlertid også i fremtiden spille en rolle i Envidan. "Jeg er Envidaner til benet," bekjenner Morten. "Så selv om jeg har bestemt meg for å ta et skritt tilbake, vil jeg gjerne bidra til den videre utviklingen av Envidan. Jeg er derfor veldig glad for at jeg, etter avtale med Ole vil tiltre rollen som forretningsutvikler den 1. Oktober og ser også frem til å fortsette arbeidet i styret i EnviDan A/S".  Den nye administrerende direktøren i Envidan er glad for at Morten ikke er ferdig som Envidaner: – Jeg har kjent Morten i nesten 30 år og vet at han er en stor kapasitet. Han kjenner virksomheten tvers gjennom og er en fantastisk ambassadør for Envidan og Envidans verdier. Jeg gleder seg til å overta ledelsen fra Morten og er veldig fornøyd med at han blir i Envidan. Jeg ser med stor forventning frem til det videre samarbeidet, både med Morten og resten av ledelsen, med direksjonen og alle øvrige ansatte” avslutter Ole Fritz Adeler.

KORT OM OLE FRITZ ADELER

  • Uteksaminert som sivilingeniør innen miljøområdet, videreutdanning innen økonomi (HD) ved CBS (Regnskap og økonomistyring).
  • Har tatt en lederutdanning ved Niels Brock samt en topplederutdanning i "Advanced Business Development" ved CFL.
  • Kommer fra en stilling som fungerende teknisk direktør og som forsyningsdirektør i HOFOR med ansvar for 8 vannselskaper og 8 avløpsselskaper.
  • Ole er 51 år gammel, bor i Bagsværd og er gift med Pernille. Sammen har de sønnene Magnus (22) og Tobias (19).

FOR YTTERLIGERE INFORMASJON KONTAKT

Kaspar Kristiansen på +45 2118 2244 eller kristiansen@waterland.dk