False

STOR UTVIDELSE AV MARIAGERFJORD RENGJØRINGSANLEGG

Mariagerfjord Renseanlegg i Hadsund trenger utvidet kapasiteten fra 75 000 til 225 000 PE, tilsvarende avløpsvann fra 225 000 mennesker. I et konsortium med Jakobsen & Blindkilde vil vi være ansvarlige for denne oppgaven.

 

Det nye renseanlegget må ha en innovativ design med fokus på bærekraft, reduksjon av CO2-utslipp og et trygt arbeidsmiljø for anleggets ansatte. På det nye renseanlegget er vi det første stedet i Danmark som introduserer trinnfôringssystemet i det biologiske behandlingsstadiet, noe som fører til økt effektivitet av både den biologiske behandlingen og den påfølgende avklaringsfunksjonen.

Utvidelsen forventes å være ferdig våren 2021, og skyldes at anlegget mottar avløpsvann fra tre kommuner: Vesthimmerland, Rebild og Mariagerfjord.


Det samme teamet var ansvarlig for etableringen av det nåværende renseanlegget i 2014
Direktør ved Mariagerfjord Vand, Søren Erikstrup, ser frem til at det nye anlegget er klart. Han sier: ”I 2012-2014 etablerte Mariagerfjord Vand et toppmoderne renseanlegg, utført av nevnte byggingsteam, som har vært uovertruffen med behandlingseffekt og driftsøkonomi. Utgangspunktet den gangen var at renseanlegget skulle dekke våre behov, men også være forberedt på å kunne utvide til fremtidens behov.

Vi er der nå, og jeg er sikker på at vi i 2021 igjen vil ha Danmarks mest utmerkede renseanlegg, som stadig må utvides for å møte samfunnets behov for avløpsrensing. ”

 

Jacobsen & Blindkilde gleder seg også til å komme i gang med utvidelsen. “Renseanlegg er en av våre absolutte kjernekompetanser, og vi har den erfaringen som trengs for å lage disse plantene. Sammen med EnviDan har vi tidligere levert mange renseanlegg, og vi har egenproduksjon av kloakk, jord, betong, belegning og murverk, som må brukes her, sier Esben Søndervad Pedersen, områdedirektør i Jakobsen & Blindkilde, som er en del av NCC.

Den mest synlige delen av utvidelsen er to store kloakkbeholdere med en diameter på 44 meter hver og en dybde på seks meter.

Les mer om etableringen av dagens renseanlegg


EnviDan leder konsortiet
EnviDan leder konsortiet og er ansvarlig for design, igangkjøring og dokumentasjon, og Jakobsen & Blindkilde har ansvar for alt bygg- og anleggsarbeid. Underleverandører er Strøm Hansen A / S, som bl.a. har ansvar for strøm, og Holsted Smede og Maskinværksted A / S har ansvar for smiing og maskinarbeid.

- Vi er glade og stolte over at Mariagerfjord Vand har valgt oss til utvidelse av renseanlegget. Jeg tør påstå at de får landets fremste renseanleggsteam for byggingen. Det er det samme teamet som bygde det nåværende renseanlegget i 2012-2014, og det hjelper å gi en sikker og effektiv prosjektgjennomføring, sier kontraktsleder i EnviDan, Jens Albrechtsen.

Jens  Albrechtsen

KONTAKT MEG
FOR MER INFO